Make your own free website on Tripod.comSPORT-SPIRIT in the Indupol-team
DE HEL !

DE HEL 2010 - SNEEUW & IJS !
 
Iedereen was al dagen super gespannen gezien het ondergesneeuwde parcours.  Het zag er mogelijk nog erger uit dan vorig jaar.  We vlogen er stevig in en de kopgroep was al direct gaan vliegen.  Zelf kwam ik daardoor met een 35ste looptijd door na de eerste 15K.  De eerste van de 4 MTB-rondes ging vlotjes met slechts 1 stevige valpartij.  Maar vanaf de 2de ronde ging het totaal mis: alles was ondertussen hard gereden en lag er verraderlijk glad bij.  Een aantal gaf er toen al de brui aan.  Zelf een aantal keer gestopt om de bandendruk te minderen tot ze begonnen leeglopen.  Bij begin van ronde 3 moest ik zo al op zoek naar een pomp vermits ik bij een valpartij alles kwijtgespeeld was aan materiaal.  Gelukkig kon ik bij een toeschouwer en iets later bij Frank en later bij Piet terecht.  Dit koste me danig tijd en gaf ook mijn moraal een stevige knauw!  Mijn supporters merkten dat ik totaal verkrampt op mijn fiets zat. Gevolg: veel valpartijen en een 84ste fietstijd... Dan maar alles eruit geperst in de laatste 30K lopen.  Zelfs Jan en Frank gingen als begeleider met hun fiets onderuit tijdens het begeleiden.  Ondertussen begon het ook nog te sneeuwen maar de spionkop in het Prinsenpark deed de adrenaline weer stromen en gaf me vleugels. Resultaat: 18de looptijd op dit laatste onderdeel wat de wrange nasmaak van het fietsen wat wegspoelde.  Eindresultaat: 47ste in mijn slechtste optreden ooit maar we zien het maar als een overgangsfase naar de jubileumeditie van volgend jaar: de 10de hel!
Wald Herr finishte anderhalf uurke later als 112de, Ambioris klaarde de klus een half uurke later als 132ste en was uiterst tevreden.
 

DE HEL 2009 - MAD MAX: zilver op BK !
 
Een sneeuwwitte hel werd het!
De laatste dagen speelden de weergoden nog deftig met onze voeten en de spanning en onzekerheid was bij velen van de gezichten af te lezen voor de start.  Ook de aanwezige filmploeg kwam nog ff polsen voor de start doch de sfeer aan de startlijn was best gemoedelijk.
Net voor de start begon het prachtig te sneeuwen.
Startschot en dadelijk in de kop mee.  In de sneeuw nog in goeie tijd binnen en de MTB op. 
Dat was andere koek!  Door het verse sneeuwtapijt was het de eerste ronde "blind" rijden.  Dus door de verborgen spoorvorming zorgde de duivel voor extra verrassingen: een eerste valpartij in de eerste bocht!  En er zouden er nog een 10-tal volgen...  Nog een kleine mechanische pech die voor 5' vertraging zorgden ...  De organisatie had de rondelengte ingekort doch we moesten er een aantal meer aflappen.  Hierdoor waren er steeds supporters in de buurt wat voor de nodige afleiding zorgde zodat de psychologische hamerslag van den duivel uitbleef dit jaar. Door de sneeuw konden we ook niet voluit gaan waardoor we tamelijk "fris" aan de afsluitende 30k run konden starten.  Hier vraten we er nog een aantal op zodat ik oprukte naar de 20ste stek.  Frank mijn begeleider kon moeilijk bijbenen met de fiets op het ondergesneeuwde parcours.  Ben hem 's anderendaags maar gaan bedanken met een goeie fles wijn ;-)    Deze editie oogde wel zwaar maar was het dus zeker niet!  Als kers op de taart werd ik nog het podium op geroepen als 2de in het Belgisch Kampioenschap Winterduathlon LD bij de masters!  DE BUIT WAS BINNEN!
 

DE HEL 2008 - BELGISCH KAMPIOENSCHAP LD DUATHLON
 
Het zit erop!  WE DID IT AGAIN !!!
Alhoewel de dag stressy begon omdat ik nog op het laatste moment een andere band moest steken, bleven we er toch tamelijk gerust in.  Al voor de start was een harde supporterskern aanwezig en troffen we de laatste voorbereidingen (eens goe gaan kakken dus!).
Na het startvuurwerk, zorgden we zelf voor vuurwerk met weer een bliksemstart.  Het MTB-parcours bleek een heerlijke modderpoel waarop iedereen zijn benen in de krampen zou rijden.  WaldHerr werd geplaagd door een bandbreuk en was zo op achtervolgen aangewezen.  Onderweg weer overal massaal supporters die her en der onverwacht opdoken! Heerlijk!  Na de MTB-proef werden we weer opgewacht door ons supportersleger (het grootste dus!) dat ons samen met de SPEAKER de laatste loopproef in joeg.  Onderweg stonden onze bijnamen op het beton gekalkt en dat gaf een extra DRIVE .  Ed Raket moest de strijd staken om zijn achillepezen te sparen doch WaldHerr begon aan een indrukwekkende remonte om Ambioris terug in te lopen.  Zelf finishte ik onder begeleiding van vuurwerk in 9h11' op de 22ste plek.  Ambioris werd 110de na 11h29' en Wald Herr 20" na hem.
Nogmaals willen we ons supporterslegioen (dat al internationaal wordt) enorm bedanken want hun steun helpt echt!
BEDANKT  en tot in 2009! 

DE HEL 2007
 
's Ochtends werden we al aangekondigd op Studio Brussel en Pol en Sil stonden al met een spandoek en kleine fanfare kabaal te maken aan de start.  Ook vele andere collega's en vrienden stonden met vlaggen langs de kant.  Na 1' stilte voor Benny Vansteelant knalde zijn broer Joeri ons af en we stoven weg. 
MAD MAX lapte zoals verwacht de eerste 15km af binnen het uur en ook WALD HERR gaf er al direct een patat op.  AMBIORIS en POLLEKE doseerden rustig en ook ED RAKET werkte zijn zwart beest rustig af. 
De 105km MTB gingen in een rotvaart door het droge parcours.  Door de ijzige kou kreeg MAX echter kettingproblemen en moest hierdoor kostbare tijd en krachten verspillen.  WALD HERR startte samen met AMBIORIS doch voelde dat ie betere benen had en ging alleen op avontuur.  POLLEKE verkoos vrouwelijk schoon als gezelschap boven dat van ED RAKET waardoor hij als laatste van ons team aan de afsluitende 30km-run begon.
Ondertussen was MAX reeds aan zijn laatste loopronde begonnen.  AMBIORIS had af te rekenen met een pijnlijke kuit en WALD HERR kende een mindere 2de ronde. 
Onder enorme aanmoedigingen van de talrijke supporters en met de 3-tand in de hand, finishte MAX, ondanks de mechanische pech, als 25ste in een eindtijd van 8h29' waarmee hij een dikke 10' sneller was dan 2006.  De buit was binnen!  6 OP 6 !!
WALD HERR kwam als 113de binnen na 9h58 afzien.  Juist onder de magische 10-uren-grens!  KNAP!
AMBIORIS deed ook 25' sneller dan vorig jaar en eindigde 122ste.
POLLEKE haalde tijdens een sterk loopnummer ED RAKET nog bij en kwam 126ste binnen.
Iedereen zijn bek viel open toen ED RAKET als 134ste in 10h56 zijn moment van glorie beleefde !
We stonden daar als team aan de finish te blinken en zelfs Bart vd Water (2-voudig winnaar) was vol lof !
RESPECT !
Maar ook zeker voor de fantastische supportersgroep die er de ganse dag was!  Die kennen ze ook weeral in Kasterlee!  DAAR GAAT NOG OVER GESPROKEN WORDEN !!!
 
Volgende afspraak op 21 december 2008 om 0800h IN DE HEL !
 

start.jpg

wp.jpg

w_p.jpg

heljoriiiis.jpg

supp.jpg

pol_en_sil.jpg

spandoek.jpg

w_j.jpg

sup.jpg

pa.jpg

Home | triathlonteam INDUPOL | FOTO ARCHIEF | BLOG | meeting 15nov | Wielerkledij INDUPOL | gastenboek | cycling | ATLETIEK | HIPPISCH Indupol | onze IRON MAN | DE HEL ! | BMX2000

graag een foto op ware grootte? mail naar marc.monden@telenet.be